Year 1 : Summer // Week 1 : Monday

GOOD MORNING! WELCOME TO VIRTUSKOOL

YEAR 1 : SUMMER

SUMMARY CARD:

WEEK 1 : MONDAY

MATHS: Telling Time; Addition; Adding Two Digit Numbers
ENGLISH: Silent E; Phonics C, K, CK

SCIENCE: Solar System
HISTORY: Dinosaurs
GEOGRAPHY: Volcanoes

FRENCH: Count to 10
RELIGOUS STUDIES: Noah’s Ark
IT: What is coding?
MUSIC: Half Notes & Quarter Notes
ART: Draw A Bicycle

See Summary Card

TO BEGIN CLICK ON THE FIRST SESSION BELOW

 MORNING SESSION 1

 9:00 AM

Lesson 1: MATHS

TELLING THE TIME PART I
5 mins

 9:05 AM

QUIZ TIME

5 mins

[qsm quiz=27][qsm quiz=25]

 9:10 AM

Lesson 2: HISTORY

DINOSAURS
5 mins

 

 9:15 AM

Lesson 3: ENGLISH

SILENT E
5 mins

 9:20 AM

QUIZ TIME

5 mins

[qsm quiz=34][qsm quiz=35]

WELL DONE! SARGEANT SQUIRREL SAYS TAKE A 15 MIN BREAK

Credit: Reddit

9:00am Session 1

 MORNING SESSION 2

 9:45 AM

Lesson 4: MUSIC

NOTES PART I
5 mins

 9:50 AM

QUIZ TIME

5 mins
[qsm quiz=36]

 9:55 AM

Lesson 5: FRENCH

COUNT: 1 TO 10
5 mins

 

 10:00 AM

Lesson 4: SCIENCE

10 EXPERIMENTS
5 mins

 10:05 AM

ACTIVITY

5 mins

Try one of the experiments you just saw. Ask a parent for help.

WELL DONE!TAKE ANOTHER 15 MIN BREAK

Credit: Reddit

9:45am Session 2

 MORNING SESSION 3

 10:30 AM

Lesson 7: ART

DRAW A BICYCLE
Follow along and draw, you’ll need a paper and pen
5 mins

 10:35 AM

ACTIVITY

20 mins

NOW COLOUR IN YOUR BICYCLE AND THE BACKGROUND

WELL DONE! TAKE ANOTHER 15 MIN BREAK

Credit: Reddit

10:30am Session 3

 MORNING SESSION 4

 11:15 AM

Lesson 10: MATHS

ADDITION PART 1
5 mins

 11:20 AM

QUIZ TIME

5 mins

[qsm quiz=37][qsm quiz=38]

 11:25 AM

Lesson 11: ENGLISH

SILENT E SONG
5 mins

 11:30 AM

QUIZ TIME

5 mins
[qsm quiz=39]

 11:35 AM

Lesson 12: GEOGRAPHY

VOLCANOES
5 mins

 

WELL DONE! WHY DONT YOU TAKE ANOTHER 15 MIN BREAK

Credit: Reddit

11:15am Session 4

 MORNING SESSION 5

 12:00 PM

Lesson 13: ENGLISH

C OR K RULE
5 mins

 12:05 PM

QUIZ TIME

5 mins

[qsm quiz=45][qsm quiz=47]

 12:10 PM

Lesson 14: SCIENCE

SOLAR SYSTEM PART I
5 mins

 

 12:15 PM

Lesson 15: MATHS

ADDING TWO DIGITS
10 mins

 12:25 PM

QUIZ TIME

5 mins

[qsm quiz=42][qsm quiz=43]

WELL DONE! TAKE A BREAK FOR LUNCH

Credit: Reddit

12:00pm Session 5

Credit: LaMona Studio

 AFTERNOON SESSION 6

 2:00 PM

Lesson 16: COMPUTERS

WHAT IS CODING
5 mins

 

 2:05 AM

Lesson 17: READING COMPREHENSION

MY DOG
5 mins
[sc name="Y1SW1M"]

 2:10 AM

QUIZ TIME

5 mins
[qsm quiz=44]

 2:15 AM

Lesson 18: RELIGIOUS EDUCATION

NOAH’S ARK
5 mins

 

WELL DONE! TAKE ANOTHER 15 MIN BREAK

Credit: Reddit

2:00pm Session 6

 AFTERNOON SESSION 7

 2:45 PM

Lesson 19: MATHS

NUMBERBLOCKS ADDITION
15 mins

 

 3:00 PM

Lesson 20: NO LESSON

 

 3:00 PM

Lesson 21: ENGLISH

PHONICS C, K, CK
5 mins

 3:05 PM

QUIZ TIME

5 mins

[qsm quiz=41][qsm quiz=40]

WELL DONE! SARGEANT SQUIRREL AGAIN – TAKE A FINAL 15 MIN BREAK BEFORE THE BIG QUIZ

Credit: Reddit

2:45pm Session 7

 WRAP UP QUIZ

 3:30 PM

THE QUIZ

15-30mins
[qsm quiz=48]

CONGRATULATIONS – THE DAY IS OVER

Credit: giphy.com

3:30pm Wrap Up Quiz